Ha Orbán beleegyezik én nem ellenzem

A legnagyobb párt frakcióvezetője a tv híradóban tájékoztatta az ország lakosságát arról, hogy sikerült összeállítani az Alkotmánybíróság új tagjainak a névsorát és megegyezés közeli állapot alakult ki abban a kérdésben, hogy az Alkotmánybíróság jelenlegi elnöke továbbra is elnök maradhat.

Megnyugtatta az aggódókat arról is, hogy az elnöki mandátum megújítását személy szerint ő is támogatni fogja, amennyiben azzal a miniszterelnök-pártelnök egyetért.
Ez a nyilatkozat sok kérdés tisztázására alkalmas. Mindenekelőtt egyértelművé teszi a nyilatkozó bátorságát, aki nyíltan meri vállalni döntéseinek minden következményét, ha tudja, hogy mit vár el az, akitől függ, és álláspontja megfelel annak. Másrészről nem hagy kétséget a felől sem, hogy ma, ebben az országban isten kegyelme kevés, csak Orbán kegyelméből lehet bárkiből bármi. Napnál is világosabbá válik az is, hogy a következő kormányok kezét, lábát, elméjét nem csupán az alaptörvény és a sarkalatos törvények kötik majd gúzsba, hanem az az Alkotmánybíróság is, amelyben a tagok többsége részesült az említett kegyelemben, és érzékelhetően az elnök megbízatása is kegyelmi állapot.

Miben lehet bízni? Abban, hogy senki nem szeret lekenyerezett lenni. Ezért mihelyt lehetősége nyílik rá, elfelejti, hogy kinek tartozik hálával. Új kormány esetén feltehetően kiderül, hogy a vezér kígyókat melengetett a kebelében, akiknek fontosabb a túlélés, mint a hála.

2011.06.17.

Nincs hozzászólás »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

designed by János Szüdi Harcolj a spam ellen! Katt ide!