A Pirruszi győzelem

Pirruszi győzelmet ért el Hoffmann Rózsa a köznevelési törvény parlamenti elfogadásával. „Sikere” legalább olyan időtálló lesz, mint a múlt század másik „nagyasszonyáé” Ratkó Annáé. Míg azonban elődje azzal vált híressé, hogy a mindenható állam nevében, akaratuk ellenére szülésre kötelezte a nőket, addig a miniszterség helyett államtitkárrá előléptetett egykori oktatási reformer azzal vigasztalhatja magát, hogy az általa elkészített törvény alapján a mindenható állam dönt a szülők helyett a ratkó-dédunokák neveléséről, és arról is, gyermekeik eljuthatnak-e az érettségig, esetleg a diplomáig.

Ratkó Anna neve lassan feledésben merülne, ha „gyermekei” nem éppen ezekben az években lépnének be a nyugdíjrendszerbe. A közoktatás önkormányzati rendszere helyébe a kiváltságosak egyházi ellátó rendszerét, és a szegények állami nevelési rendszerét állító államtitkár neve is mindaddig fennmarad, ameddig az általános iskolából a közmunkába irányítottak, azok gyermekei és unokái áldani fogják. Lassan érthető, hogy miért akar a jelenlegi kormány örök időkre a hatalomban maradni. Miután sikerült megoldania az állami beavatkozás eredményeképpen megszületettek nyugdíjának megvédését a spekulánsoktól, szeretne lehetőséget kapni arra is, hogy felépítse a börtönöket azok számára, akik kiesve az iskolarendszerből, nem a közmunkában, hanem a bűnözésben találták meg a jövőjüket, beleértve azokat a közveszélyes pofátlanokat is, akik lakás, szállás hiányában egy park padján merészelték álomra hajtani fejüket.

2011. december 22. csütörtök

2 hozzászólás »

 1. Apropó Ratkó Anna! Köztudottan szövőnő volt, s a “gépsor mellöl” ült át a miniszteri bársony (?) székbe. Most íme az utód; Németh Lászlóné. Ratkó Anna elévülhetetlen érdemei generációkon átível. Vajon az utódé milyen lesz. Bocsánat a fura asszociációért.

  Dr. Fischer Alajos

  dr. Fischer Alajos
  2011. december 23. péntek @ 10:17

 2. Magához való esze mindenkinek lehet. Az nem diploma kérdése. Az a baj, hogy úgy tűnik ma akkor is hiányzik az ész, ha a diploma meg van.

  Szüdi János
  2011. december 27. kedd @ 14:42

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról. TrackBack URL

Hozzászólás most!

designed by János Szüdi Harcolj a spam ellen! Katt ide!